Dagorkest Zaanstreek Waterland

Harmonieorkest

Overdag repeteren


Deskundige muzikale leiding

4 weken gratis mee spelen

14 september DAG van WEstzaan!

Nieuws

  • 12-09-2109

A.s. zaterdag spelen wij op De Dag van Westzaan om 10.00 uur in de Grote Kerk van Westzaan. Op het programma staan o.a.:

Oregon, Seven Years in Tibet, Dances with Wolves. 

Entree is gratis.


Wij zoeken nieuwe leden!

Volg ons op:

         


1971

Het Dagorkest Zaanstreek Waterland (toen nog opererend onder de naam Ontwikkeling en Ontspanning) is op 23 november 1971 opgericht en was het eerste seniorenorkest in Nederland.

1981

In dit jaar werd de naam van het orkest gewijzigd in "Senioren Orkest Zaanstreek". In het dienstencentrum "Dirk Prins" werden de repetities gehouden. Door reorganisatie binnen dit centrum moest het orkest het centrum verlaten en op zoek naar een andere repetitieruimte. Dankzij een aantal goede contacten vond men onderdak in de recreatiezaal van de Kon. Verkade fabrieken te Zaandam. Toen binnen dit bedrijf de reorganisatiegolf op gang kwam dreigde het orkest wederom naar een andere repetitieruimte om te moeten zien. Op voorstel van de personeelsvereniging van Verkade besloot men het Seniorenorkest te laten fuseren met de bekende Verkade Harmonie. Het orkest kreeg toen formeel de naam "Verkade Dagorkest".

2008

Een flink aantal jaren verder is het Verkade Dagorkest nog steeds een bloeiend en actief orkest. Opnieuw heeft een reorganisatie bij de Verkade Fabrieken ernstige gevolgen voor het Verkade Dagorkest. Na een periode van oriëntatie werd besloten om uit de recreatiezaal van Verkade te vertrekken.
In augustus 2008 vertrok het orkest uit de recreatiezaal en werden de repetities verplaatst naar het verenigingsgebouw van Zaandijks Fanfare Corps.
Het stopzetten van de financiële en praktische steun betekende in feite dat het orkest "haar eigen broek moet gaan ophouden". Na een testperiode van een jaar bleek al snel dat het haalbaar was om het orkest op eigen benen te doen staan en aldus geschiedde.

2009

Per 10 juni 2009 speelt het orkest verder onder haar oude naam "Senioren Orkest Zaanstreek"... en dat met veel enthousiasme en plezier.

2010
Dit jaar staat in het teken van het afscheid van dirigent Arie Vlam. Vanaf 1994 stond Arie voor het orkest en samen met hem heeft het orkest steeds goede resultaten behaald en is er veel opgetreden. Een verhuizing van het verenigingsgebouw van Zaandijks Fanfare Corps naar Dorpshuis De Kwaker te Westzaan markeerde het eind van 2010.
In oktober 2010 werd de procedure om een nieuwe dirigent te benoemen afgerond met de benoeming van Dhr. Luc Mager uit Landsmeer.

De muzikanten spelen een harmonierepertoire dat aangevuld wordt met populair repertoire. De wekelijkse repetities worden goed bezocht en de sfeer is buitengewoon gemoedelijk.

2011-2013

Het bestuur van het Senioren Orkest Zaanstreek heeft een reeks optredens mogen boeken die natuurlijk niet alleen maar geld opbrengen maar zeker ook bedoeld zijn als een bijdrage aan het welzijn van het publiek, in hoofdzaak bewoners van verpleeg- en verzorgingstehuizen.

In September 2013 heeft het bestuur een naamswijziging doorgevoerd van Senioren Orkest Zaanstreek naar Dagorkest Zaanstreek Waterland omdat dit beter bij ons past.